Для мільйонів людей Різдвяні й новорічні свята — це час, який вони проводять разом з сім’єю і друзями, час відновлення тісних зв’язків. А хтось вважає ці свята часом, коли варто роздумувати про народження Ісуса Христа і про те, яку роль він відіграв у спасінні людства.

Книжкова виставка «Таїна Різдва Христового» ілюструє, як українці святкували й святкують свята зимового циклу. Тут ви знайдете цікаві книги про звичаї та традиції українського народу в зимові свята, як-то «Звичаї нашого народу» Олекси Воропая, «Український рік» Василя Скуратівського, збірку «Йде до нас колядочка» та яскраво-кольорові зимові казки й оповідання про Різдво.
«Пастушки з ягнятком перед тим дитятком на колінця припадають, Царя Бога вихваляють», – співається у найвідомішій українській колядці «Нова радість стала». Серед усіх цих традиційних видів святкування особливою красою відрізняються співи, без яких складно уявити справжнє Різдво. Давні різдвяні традиції відроджуються й зберігаються сьогодні. У багатьох місцевостях України святкується Різдво, проводяться колядування і щедрування. Тож хай різдвяні свята проходять в українських домівках весело і з любов’ю!
Завітайте до бібліотеки сімейного читання імені Садріддіна Айні, адже наша виставка – чудова можливість ближче познайомитися з традиціями зимових свят. У нас ви зможете поповнити скарбничку знань цікавими ідеями і знайти щось нове!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *