21 грудня в центральній районній бібліотеці імені Івана Франка члени клубу «Гармонія» побували в майстерні смаку «Прянощі для радості». Завідувачка відділом обслуговування Валентина Никитович представила перегляд літератури «Чарівна магія спецій», розповіла про їх історію та значення в кулінарії і медицині.


Давайте, хоч на хвилинку уявимо собі, що із світу кулінарії зникли всі наші улюблені спеції… Чи змогли б ми тоді насолоджуватися стравами без кориці, розмарину, ванілі, кардамону, шафрану, тмину, куркуми? А як приготувати традиційний український борщ без перцю, часнику, петрушки, лаврового листа? Варто додати лиш одну дрібочку молотих пряностей в страву і вона заграє яскравими, неповторними смаками, перетворившись у кулінарний шедевр. На ці питання шукали відповіді всі разом, ділились оригінальними рецептами страв, розповідали про лікувальні властивості спецій і прянощів. Сподіваємося, що набутими знаннями учасники заходу скористаються вдома: приготують новорічні страви з новими спеціями, які створять неповторний смак свята, а ароматні напої зігріють в зимові вечори і врятують від сезонних хвороб.